تعمیرات استابلایزر

تعبیه فن آوری تراشه های میکروپروسسوری و دستگاه های توان الکترونیکی در طراحی استابلایزرها یا همان تثبیت کننده های ولتاژ AC هوشمند (یا تنظیم کننده های ولتاژ اتوماتیک (AVR)) منجر به تولید منبع تغذیه با کیفیت بالا و با ثبات در صورت انحراف قابل توجه و پیوسته از منبع برق ولتاژ شده است. به عنوان پیشرفت در استابلایزرهای (تثبیت کننده ها) ولتاژ معمولی رله، تثبیت کننده های خلاقانه مدرن از مدارهای کنترل دیجیتال با کارایی بالا و مدار کنترل حالت جامد استفاده می کنند که تنظیمات پتانسیومتر را از بین می برد و به کاربر این اجازه را می دهد که ولتاژهای مورد نیاز را از طریق یک صفحه کلید با خروجی شروع و توقف تنظیم کند.

استابلایزر

همچنین منجر به ایجاد زمان سفر یا پاسخگویی استابلایزر به نرخ بسیار کم، معمولا کمتر از چند میلی ثانیه می شود. به علاوه می تواند با تنظیمات متغیر تنظیم شود. امروزه تثبیت کننده ها به یک راه حل بهینه سازی شده توان برای بسیاری از دستگاه های الکترونیکی که حساس به نوسانات ولتاژ هستند و با بسیاری از دستگاه های مانند دستگاه های CNC، تهویه مطبوع، تلویزیون، تجهیزات پزشکی، کامپیوتر، تجهیزات مخابراتی و غیره کار می کنند، شده است. استابلایزر دستگاهی الکتریکی است که برای تحویل ولتاژ ثابت به یک بار در پایانه های خروجی آن صرف نظر از تغییرات ولتاژ ورودی یا ولتاژ منبع ورودی طراحی شده است. این دستگاه تجهیزات و دستگاه ها را در برابر ولتاژ بالا، ولتاژ پایین و دیگر نوسانات ولتاژ محافظت می کند. این نیز یک تنظیم کننده ولتاژ اتوماتیک (AVR) نامیده می شود. تثبیت کننده های ولتاژ برای تجهیزات الکتریکی با ارزش و گران قیمت ترجیح داده می شود تا از آن ها در برابر نوسانات کم و زیاد مضر ولتاژ محافظت کنند. برخی از این تجهیزات عبارتند از: تهویه مطبوع، دستگاه چاپ افست، تجهیزات آزمایشگاهی، ماشین آلات صنعتی و دستگاه های پزشکی.

تثبیت کننده های ولتاژ، ولتاژ ورودی نوسانی را قبل از اینکه بتواند منجر به رساندن بار شوند تنظیم می کند (یا تجهیزاتی که حساس به تغییرات ولتاژ هستند). ولتاژ خروجی از تثبیت کننده (استابلایزر) در محدوده ۲۲۰ و ۲۳۰ ولت در صورت عرضه ی تک فاز و ۳۸۰ ولت یا ۴۰۰ ولت در صورت عرضه ی سه فاز، در محدوده ی نوسان ولتاژ ورودی قرار می گیرد. این مقررات توسط عملیات جابجایی و تقویت انجام شده توسط مدار داخلی انجام می شود. انواع بسیار گوناگونی امروزه از تنظیم کننده های ولتاژ اتوماتیک در بازار وجود دارد که می تواند به عنوان واحد های تک یا سه فاز باشد که بر اساس نوع برنامه و ظرفیت (KVA) مورد نیاز است. تثبیت کننده های سه فاز در دو ورژن به عنوان مدل های بار متعادل و مدل های بار نامتعادل عرضه می شوند. استابلایزرها به عنوان واحد های اختصاصی برای این لوازم یا به عنوان یک واحد بزرگ استابلایزر برای تمامی لوازم در یک مکان خاص، برای مثال کل خانه، در دسترس هستند. به علاوه، استابلایزرها می توانند هم نوع آنالوگ و یا دیجیتال واحدهای تثبیت کننده باشند.

انواع رایج تثبیت کننده های ولتاژ شامل تثبیت کننده های دستی و یا سوئیچینگ، تثبیت کننده های نوع رله اوتوماتیک، تثبیت کننده های حالت جامد یا تثبیت کننده استاتیک و تثبیت کننده های کنترل شده سروو (servo) با فرمان یار است. علاوه بر عملکرد تثبیت کردن، بیشتر استابلایزرها با ویژگی ها و خصوصیت های اضافی مانند ولتاژ قطع پایین ورودی/خروجی، ولتاژ قطع بالا ورودی/خروجی، قطع اضافه بار، امکان شروع و متوقف کردن خروجی، شروع دستی/اوتوماتیک، نمایش ولتاژ قطع، سوئیچینگ ولتاژ صفر و … همراه است. 

اما چرا استابلایزر مورد نیاز است؟ به طور کلی، هر یک از تجهیزات و یا دستگاه الکتریکی برای طیف گسترده ای از ولتاژ ورودی طراحی شده است.انواع استابلایزرها بسته به حساسیت، محدوده کاری انواع تجهیزات به یک مقدار خاصی محدود می شود، مثلا بعضی از تجهیزات می توانند ± ۱۰ درصد از ولتاژ مجاز را تحمل کنند، در حالی که برخی دیگر ± ۵ درصد یا کمتر تحمل می کنند. نوسانات ولتاژ (افزایش یا افت مقدار ولتاژ محاز) در بسیاری از مناطق، به ویژه در خطوط خاتمه یافته (قطع) عادی است. رایج ترین دلایل نوسان ولتاژ، روشنایی(اشتعال)، خرابی های الکتریکی، سیم کشی معیوب و قطع شدن متناوب دستگاه است. این نوسانات به تجهیرات و وسایل الکتریکی آسیب می زند.

اضافه ولتاژ طولانی مدت نتایج زیر را به همراه خواهد داشت:

  • خسارت دائمی به تجهیزات
  • آسیب عایق به سیم پیچ
  • وقفه ناخواسته در بار
  • افزایش تلفات در کابل ها و تجهیزات مرتبط
  • کاهش عمر دستگاه

ولتاژ پایین طولانی مدت نتایج زیر را به همراه خواهد داشت:

  • ناکارایی تجهیزات
  • دوره های کار طولانی تر (مثل مورد بخاری مقاومتی)
  • کاهش عملکرد تجهیزات
  • کشیدن جریان های بزرگ که بعد منجر به حرارت بیش از حد می شود
  • خطاهای محاسباتی
  • کاهش سرعت موتورها

بنابراین پایداری و دقت ولتاژ، عملکرد صحیح تجهیزات را تعیین می کند. بنابراین تثبیت کننده های ولتاژ اطمینان حاصل می کنند که نوسانات ولتاژ در منبع تغذیه ورودی بر بار یا لوازم الکتریکی تاثیر نمی گذارد. تثبیت کننده های ولتاژ بخشی جدایی ناپذیر از بسیاری از لوازم الکتریکی خانگی، صنایع و سیستم های تجاری شده اند. پیش از این، تثبیت کننده های ولتاژ دستی یا سوئیچینگ جهت افزایش یا کاهش ولتاژ ورودی مورد استفاده قرار می گرفت تا یک ولتاژ خروجی در یک محدوده مورد نظر را بدهد.  چنین تثبیت کننده ها با رله الکترومکانیکی به عنوان دستگاه های سوئیچینگ ساخته شده اند. بعدها، مدارهای الکترونیکی اضافی روند تثبیت را خودکار کردند و یک رگولاتور تنظیم تغییر ولتاژ خودکار را عرضه کردند. یکی دیگر از نوع محبوب تثبیت کننده ولتاژ، تثبیت کننده سروو است که در آن اصلاح ولتاژ به طور مداوم بدون هیچ سوئیچ انجام می شود.

تعمیرات استابلایزر

خرابی های استابلایزر:

با توجه به توضیحاتی که داده شد متوجه می شویم که استفاده از این دستگاه چقدر برای لوازم و دستگاه های الکترونیکی مفید بوده مخصوصأ در مواقعی که نوسان ولتاژ وجود دارد. از این رو باید این دستگاه به خوبی کار کند تا بتواند از لوازم ما محافظت کند. استابلایزر ممکن است با مشکلاتی از قبیل روشن نشدن، عدم تثبیت ولتاژ، به هم خوردن هماهنگی فاز، over load شدن، over voltage شدن و … از مواردی است که نشان دهنده مشکل و خرابی در دستگاه استابلایزر است.

در صورت بروز مشکل و خرابی در دستگاه خود می توانید به مرکز تعمیرات مجتمع فنی الکترونیک تهران مراجعه فرمایید.

آدرس» لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستانها میتوانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمتگزار مناسبی برای ایشان باشیم.
آدرس:تهران-میدان انقلاب-کارگر شمالی-خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳
تلفن تماس:۰۲۱۶۶۹۲۲۳۷۹

چه امتیازی به این وب سایت میدهید؟