منبع تغذیه

PS، P / S یا PSU مخفف برای منبع تغذیه یا منبع تغذیه هستند. منبع تغذیه یک جزء سخت افزاری کامپیوتر است که برق تمام اجزای رایانه را تامین می کند. به طور معمول، یک نوع برق الکتریکی را به یک دیگر تبدیل می کند، اما ممکن است شکل دیگری از انرژی مانند انرژی خورشیدی، مکانیکی یا شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل کند. منبع تغذیه مولفه های برق را فراهم می کند. این اصطلاح معمولا مربوط به دستگاه های یکپارچه شده در قسمت مولد است. به عنوان مثال، منبع تغذیه کامپیوتر تبدیل جریان AC به جریان DC است و معمولا در پشت کامپیوتر مورد، همراه با حداقل یک فن قرار گرفته است. منبع تغذیه ۱۱۰-۱۱۵ یا ۲۲۰-۲۳۰ ولت AC (جریان متناوب) را به یک ولتاژ کم DC (جریان مستقیم) تبدیل می کند که توسط کامپیوتر قابل استفاده است و بر اساس تعداد وات هایی که تولید می کند ارزیابی می شود.

پاور

سه نوع عمده منبع تغذیه وجود دارد: غیرقابل تنظیم (به اصطلاح نیروی بی قاعده)، خطی تنظیم شده و سوئیچینگ. چهارمین نوع منبع تغذیه مدار به نام رگولاتور تنظیم شده نامید ه می شود، ترکیبی بین طرح های “نیروی بی قاعده” و “سوئیچینگ”. اکثر منابع تغذیه رایانه ای نیز یک سوئیچ ولتاژ ورودی دارند که می توان آن را به ۱۱۰v / 115v یا ۲۲۰v / 240v تنظیم کرد، که این ها بسته به موقعیت مکانی جغرافیایی دارد که از دستگاه استفاده می شود. این تغییر موقعیت به خاطر ولتاژهای پاور متفاوت تأمین شده توسط خروجی های پاور در کشورهای مختلف مهم است. اکثر رایانه های امروزی از یک منبع تغذیه سوئیچ استفاده می کنند که جریان AC را به ولتاژ DC تغییر می دهد. این ولتاژ را می توان به صورت الکترونیکی روشن و خاموش کرد. یک منبع تغذیه حالت سوئیچ، می تواند خودش قبل از اینکه مشکل ایجاد شود زمانی که کوچکترین خطا را دید خاموش شود. اکثر منابع تغذیه رایانه شامل تعدادی از وسایل حالت سوئیچ شده است که به طور مستقل با یک ولتاژ واحد کار می کنند. این ها با هم مرتبط هستند بنابراین به صورت گروهی زمانی که رایانه با مشکل مواجه می شود خاموش می شوند. در اینجا به صورت مختصر در مورد این مدل ها توضیحی داده می شود: 

  • غیر قابل تنظیم: این نوع منبع تغذیه، ابتدایی ترین نوع منبع تغذیه است، شامل ترانسفورماتور، یک یکسوکننده و یک فیلتر گذار پایین است. این منبع تغذیه معمولا ولتاژ موجی زیاد (به عنوان مثال تغییر سریع ناپایدار) و دیگر “نویز” AC که روی پاور DC قرار می گیرد را نمایش می دهد. اگر ولتاژ ورودیتغییر کند، ولتاژ خروجی با مقدار متناسب تغییر می کند. مزیت عرضه این مدل پاور این است که ارزان، ساده و کارآمد است.
  • خطی تنظیم شده: یک منبع خطی تنظیم شده، به طور ساده یک منبع تغذیه نیروی بی قاعده است که با یک مدار ترانزیستور در حالت فعال یا خطی خود عمل می کند، دنبال می شود، بنابراین رگولاتور خطی نامیده می شود. یک رگولاتور خطی معمولی برای خارج شدن یک ولتاژ ثابت برای یک گستره زیاد ولتاژهای ورودی طراحی می شود، و به سادگی هر ولتاژ ورودی که بیش از حد باشد به یک ولتاژ ماکزیموم خروجی مجاز برای لود شدن، کم می کند.
  • سوئیچینگ: یک منبع تغذیه سوئیچینگ (سوئیچر) تلاشی برای فهمیدن مزیت های هر دو نوع طرح های بی قاعده و خطی است (کوچک، کارامد، ارزان، تمیز و دارای ولتاژ خورجی پایدار). منابع تغذیه سوئیچینگ بر اساس اصل یکسو کنندگی (اصلاح کردن) توان ولتاژ خطی AC به DC، باز تبدیل کردن آن به موج مربعی فرکانس بالای AC از طریق ترانزیستورهایی که به عنوان سوئیچ های روشن/خاموش عمل می کنند، کار می کنند، با استفاده از یک ترانسفوماتور سبک وزن ولتاژ AC را گام به گام بالا و پایین می برد، سپس خروجی AC ترانسفوماتور را به DC یکسو می کند (اصلاح می کند) و برای خروجی نهایی فیلتر می کند.پاور کامپیوتر
  • موج دارشدن تنظیم شده: یک منبع تغذیه تنظیم شده موجی، یک جایگزین برای طرح خطی مرتب و تنظیم شده است: یک منبع تغذیه نیروی بی قاعده (ترانسفوماتور، یکسوکننده، فیلتر) که front end مدار را تشکیل می دهد، اما یک ترانزیستور قویأ در روشن و خاموش کردن (اشباع/قطع) حالت ها عمل می کند و توان DC را به یک ظرفیت بزرگ همانطوری که نیاز است خروجی ولتاژ بین یک نقطه بالا و پایین باقی بماند منتقل می کند. 

در زیر یک لیست از قطعاتی است که شما ممکن است در پشت منبع تغذیه پیدا کنید.

  • یک اتصال برای سیم پاور به کامپیوتر
  • یک فن که هوا را از داخل منبع تغذیه به خارج می کشد.
  • یک کلید قرمز برای تغییر ولتاژ منبع تغذیه
  • یک کلید برای روشن و خاموش کردن منبع تغذیه

تعمیرات منبع تغذیه

خرابی های منبع تغذیه: 

منبع تغدیه که بیشتر با نام پاور شناخته می شود از جمله لوازم اساسی برای دستگاه کامپیوتر ما به شمار می آید. چرا که با استفاده از آن برق به سیستم ما برای روشن شدن و کارکردن مننقل می شود و اگر با مشکلاتی رو به رو باشد به سیستم ما صدمه خواهد زد. منبع تغذیه دارای قطعات الکترونیکی است که با در کنار هم قرار گرفتن بر روی برد ساختار پاور را تشکیل می دهند. از آنجا که منبع تغذیه ولتاژ متناوب یا AC شهری را می گیرد تا آن را به DC برای راه اندازی سیستم ما تبدیل کند از این رو باید همواره از این نظر بررسی شود که نوسانی وجود نداشته باشد و ولتاژ به خوبی منتقل شود. یک منبع تغذیه ممکن است در حین کار خاموش شود، به خوبی برق رسانی نکند، زیاد بودن و کم بودن ولتاژ، زیاد بودن ولتاژ استندبای، سوئیچ نشدن و … از مشکلات دیگری است که نشان دهنده عدم کارکرد درست پاور ماست که باید عیب یابی و رفع شود. بعضأ با مشکلاتی پاور رو به رو می شود که بهتر است به جای تعمیر مجدداً یک دستگاه پاور (منبع تغذیه) جدید خریداری شود که این بسته به شدت و نوع خرابی دارد. دقت بفرمایید که هرگز یک منبع تغذیه را خودتان باز نکنید. چون شامل خازن هایی است که قادر به نگه داشتن یک شارژ الکتریکی قوی هستند، حتی اگر رایانه خاموش باشد و برای مدت زمان طولانی از آن خارج شود.

در صورت بروز خرابی در سیستم پاور یا منبع تغذیه می توانید به واحد تعمیرات منبع تغذیه مجتمع فنی الکترونیک تهران مراجعه نمایید تا توسط متخصصین این مرکز عیب یابی و رفع شود.

آدرس» لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستانها میتوانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمتگزار مناسبی برای ایشان باشیم.
آدرس:تهران-میدان انقلاب-کارگر شمالی-خ نصرت -نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳
تلفن تماس:۰۲۱۶۶۹۲۲۳۷۹

چه امتیازی به این وب سایت میدهید؟