تعمیر یخچال و فریزر
همه ما برای حفظ سلامت خود تلاش می کنیم و برای این کار روش های مختلفی وجود دارد. ورزش کردن، آب و هوای خوب، تغذیه مناسب و موارد دیگر. برای داشتن تغذیه خوب علاوه بر اینکه باید دسترسی به مواد غذایی با ارزش غذایی بالایی داشته باشیم نحوه نگهداری ان نیز مهم است. در گذشته های دور که مانند امروزه دستگاهی به نام یخچال و فریزر وجود نداشت به شیوه های مختلفی مواد غذایی را برای مدت طولانی نگهداری می کردند. مکان هایی بود که در طول مدت سال دارای برف و یخ بودند و برای نگهداری برخی از مواد غذایی مناسب بود. نمک سود کردن و خشک کردن هم از دیگر شیوه ها بود. برخی متناسب با فصلی که در آن بودند غذا را تهیه می کردند و متناسب با فصل و مواد غذایی که در اختیار داشتند روزگار می گذراندند. اما امروزه با وجود یخچال ها ما می توانیم در کل سال برای مثال سبزی خاصی که در فصل خاصی وجود دارد را داشته باشیم و مواد را مدت طولانی نگهداری کنیم.
تعمیر یخچال صنعتی
قبل از توسعه تکنیک های تبرید مصنوعی در طول دهه ۱۸۰۰، مردم از ابزارهای مختلف برای خنک کردن و حفظ مواد غذایی استفاده کردند. برای قرن ها، یخ به عنوان سرد کننده اصلی خدمت کرده است. هندی های باستانی و مصری پیشگام تکنیک یخ سازی بودند که پایه مفهومی اولین یخچال های “مدرن” یخ زده در قرن نوزدهم بود: تبخیر. تبخیر نسبتا سریع مایع، حجم منبسطی از گاز را تشکیل می دهد. همان طوری که بخار آب افزایش می یابد، انرژی جنبشی آن به طرز چشمگیری افزایش می یابد، بخشی به دلیل اینکه بخار گرم در حال کشیدن انرزی از محیط اطراف آن است، توسط این روند خنک می شود. اولین تلاش شناخته شده برای توسعه یک یخچال مصنوعی در اسکاتلند در دانشگاه گلاسکو انجام شد. در آنجا، در سال ۱۷۴۸، ویلیام کالن جنبش باستانی هندی و مصری را از طریق انجماد مایع از طریق تبخیر زنده کرد، هرچند که با جوشیدن اتیل اتر به یک خلاء جزئی (اتیل تبخیر سریعتر از آب) را تسریع کرد.
تعمیر سردخانه
کالن این تلاش را تنها به عنوان یک آزمایش انجام داد، همانطور که آمریکایی اولیور اوانس، یکی از یخچال های دیگر را در سال ۱۸۰۵ طراحی کرد. دستگاه Evans بر اساس یک چرخه بسته اتر فشرده، اولین تلاش برای استفاده از بخار ساده را به جای تبخیر مایع ارائه کرد. در حالی که اوانز هرگز دستگاه خود را فراتر از مرحله اولیه نبرد، در سال ۱۸۴۴ یک دکتر آمریکایی به نام جان گُری در واقع یک ماشین بسیار شبیه به تولید کننده یخ برای بیمارستان که در آن کار می کرد، ساخت. دستگاه Gorrie هوای فشرده شده است که بعدا با آب سرد می شود. سپس هوای خنک شده به یک سیلندر موتور رانده شد و با افزایش مجدد، درجه حرارت آن به اندازه کافی کاهش می یابد تا یخ بتواند ساخته شود.
یخچال ها امروزه از چندین جزء اصلی تشکیل شده اند: کابینت و درب بیرونی، کابینت داخلی یا لاینر، عایق بین این دو، سیستم خنک کننده، سرد کن و وسایل. کابینت و درب ساخته شده از ورق آلومینیومی یا ورق فولادی است که گاهی اوقات از قبل طراحی شده است. فلز به طور کلی در کویل ساخته می شود که به طور مستقیم به فرآیند تولید یا به صورت اندازه برش داده می شود و ورق خورده می شود. کابین داخلی از ورق فلز مانند کابینت خارجی یا پلاستیک ساخته شده است. عایق هایی که شکاف بین کابینت های داخلی و خارجی را پر می کنند شامل فایبر گلاس یا پلی فوم است. اجزای سیستم خنک کننده (کمپرسور، کندانسور، کویل، باله) از آلومینیوم، مس یا آلیاژ ساخته شده است. لوله ها معمولا مس، به علت قابلیت نفوذ فلز، توانایی آن بدون شکستن خم شدن است. فرون بیشترین استفاده سردکن را دارد و تقریبا تمام وسایل داخلی (درب و کابینت) از پلاستیک ساخته شده از خلاء ساخته شده است. وسایل کوچکتر (بخش های کره، سینی های تخم مرغ، کریستال های سالاد) به صورت پلاستیکی کوچک و یا در قطعات پیش ساخته شده هستند.
تعمیر یخچال و فریزر معاصر بر پایه دو اصل اساسی فیزیک است: یکی، که گرما از یک ماده گرمتر به مواد خنک کننده و هرگز معکوس این جریان اتفاق نمی افتد؛ دو، کاهش فشار گاز نیز دمای آن را کاهش می دهد. با وجودی که Carre مدل خود را در اواخر قرن نوزدهم معرفی کرده است، اما این اصول اساسی هنوز در یخچالهای امروز قابل مشاهده است. یخچال ها با حذف گرما از هوا در داخل محفظه داخلی خود و انتقال حرارت به هوا در خارج از محل کار می کنند. خنک کننده (فریون) این انتقال را انجام می دهد زیرا از طریق یک مدار عبور می کند و از تبخیر کننده به کندانسور حرکت می کند. فرایند تبخیر، که در داخل یک کابینت عایق قرار دارد،با حرارت دادن به فریون شروع می شود. از آنجا که جوش ساخته شده است، فریون گرما را از هوای داخل یخچال می کشد. پس از جذب این گرما، توسط فریون سپس به کندانسور منتقل می شود. در این مجموعه از کویل های مس (معمولا در پشت و یا در انتهای یخچال و فریزر نصب شده است)، فریزر کنسانتره – به حالت مایع بازگردانده می شود و گرما را به داخل هوا منتقل می کند. پس از خنك كردن، فورون سپس به اواپراتور بازگردانده مي شود، جايي كه بار ديگر گرم شده و شروع به جذب گرما از مواد غذايي كه درون يخچال نگهداري مي شود. گاهی اوقات، برای افزایش سطح خود (و در نتیجه انتقال حرارت را تسهیل می کند)، اواپراتور و کندانسور با باله های فلزی نصب می شوند.
خرابی های یخچال و فریزر
یخچال و فریزرها از جمله لوازم حساس و مهمی هستند که نیاز دارند شرایط برای آن ها بهینه باشد تا طول عمر مفیدی داشته باشند. خنک بودن مکان، زیاد پر نبودن یخچال، زیاد باز نگذاشتن درب یخچال و … . اما اگر شرایط مهیا باشد ولی یخچال به خوبی خنک نکند، موتور دائمأ روشن باشد و خاموش نشود، بیش از اندازه برفک بزند و بسیاری موارد دیگر نشان از وجود خرابی در سیستم آن است.
در صورت بروز خرابی در سیستم یخچال خود می توانید با مجتمع فنی الکترونیک تهران تماس حاصل فرمایید یا مراجعه حضوری داشته باشید تا توسط متخصصین این مرکز عیب یابی و رفع شود.
لازم به ذکر است که کلیه تعمیرات در این مرکز برای همکاران گرامی با قیمت همکاری انجام خواهد پذیرفت و همچنین عزیزان از شهرستان ها می توانند کالای تعمیری خود را با پست سفارشی و یا تیپاکس جهت تعمیرات به این مرکز ارسال نمایند تا در اسرع وقت بتوانیم خدمت گزار مناسبی برای ایشان باشیم.
تلفن تماس: ۰۲۱۶۶۹۳۵۹۲۱
آدرس»تهران-میدان انقلاب-کارگر شمالی-خ نصرت-نرسیده به جمالزاده-پلاک۹۸-واحد۳
۰۲۱۶۶۹۲۲۳۷۹—–۰۲۱۶۶۹۳۵۹۲۱